Zelfmeten in België nu mogelijk (zonder tussenkomst van de mutualiteiten)

Zelf uw INR meten; veilig, simpel en betaalbaar.

In België pleit al jaren voor de introductie van zelfmeten bij trombose. 

In landen als Nederland en Duitsland is deze vorm van trombosezorg reeds langer dan 10 jaar mogelijk. De gezondheidsresultaten zijn beter dan de bij klassieke wijze van trombosezorg. Dit komt doordat zelfmeten zorgt voor een actievere bijdrage van de patiënt.

U kunt zelf uw INR waarde bepalen met een handzame trombosemeter. De trombosemeter is klein en handig in gebruik. Zo bent u voortaan in de gelegenheid om zelf te bepalen waar en wanneer u uw INR prikt. Dit is erg praktisch en minder belastend dan de huidige wijze. Een laboratorium is niet meer nodig, die heeft u zelf in de vorm van de trombosemeter.

Voor het prikken krijgt u een speciale prikpen. Hiermee prikt u bijna pijnloos een klein gaatje in uw vingertop waar de bloeddruppel uit tevoorschijn komt.  Deze bloeddruppel brengt u aan op een teststrip die in de trombosemeter is aangebracht. Vervolgens berekent de trombosemeter uw INR waarde.

De INR waarde heeft uw huisdokter nodig om u te voorzien van een nieuwe doseerkalender. Het meest handig en veilig is het gebruik van de Trombosezorg App. Uw huisdokter ontvangt digitaal uw gemeten INR, en uw antwoorden op enkele belangrijke vragen. Hiermee stelt uw huisdokter een nieuw doseerkalender vast. Deze nieuwe doseerkalender ontvangt u direct in de Trombosezorg App.

Samen met uw huisdokter kunt u afspraken maken over de frequentie van een consult. 

Wenst uw huisdokter geen medewerking te verlenen?

Of wenst u volledige regie en dus geen afhankelijkheid van uw huisdokter?

Dan kunt u gebruik maken van de medische expertise van Ratiocomm.

Ratiocomm is gevestigd in Nederland en is expert in zelfmeten bij trombose. Inmiddels maken ruim 8.000 patiënten in Nederland gebruik van de producten en diensten van Ratiocomm.

De artsen van Ratiocomm zijn ook u graag van dienst. Dit alles is zeer goed mogelijk doordat afstanden door het internet geen belemmeringen meer zijn. Zodoende kunt u helemaal vrij leven met trombose.

Vrij leven met trombose is echt mogelijk tegen aanvaardbare prijzen. De volgende mogelijkheden worden u geboden.

  1. Zelfmeten met de huisdokter                 € 30,00 per maand

Voor een schappelijk vast bedrag per maand heeft u de mogelijkheid om zelf te meten. Uw huisdokter kan voor u de doseerkalender opstellen. Zeer eenvoudig en vooral goed geregeld. U ontvangt alle benodigdheden om zelf te meten; de qLabs INR meter (bruikleen), gecertificeerde teststrips, prikpen met lancetten, etui en de Trombosezorg App.

Uw huisdokter krijgt gratis een speciale applicatie om te doseren en te communiceren met uw Trombosezorg App.

  1. Zelfmeten met Ratiocomm € 36,00 per maand

Hetzelfde als zelfmeten met de huisdokter, maar dan verzorgen de gespecialiseerde artsen  van Ratiocomm uw medische begeleiding. De artsen van Ratiocomm houden zich alleen maar bezig met trombosezorg. De expertise is van een hoog niveau en daarmee bent u verzekerd van adequate trombosezorg.

  1. Zelf regelen pakket

Met het zelf regelen pakket koopt u de INR meter en de test strips. Het gebruik van de Trombosezorg App is optioneel. Hiermee heeft u de absolute keuzevrijheid. De medische begeleiding dient u dan ook zelf te regelen. Dat is uiteraard ook mogelijk bij Ratiocomm.

Prijzen:

  • INR meter € 342,70 per stuk
  • Test strip € 3,49 per stuk
  • Licentie Trombosezorg App € 3,00 per maand
  • Medische begeleiding € 9,50 per doseerkalender

Bij het zelf regelen pakket zijn de verzendkosten exclusief.

De tarieven zijn schappelijk en maken zelfmeten bereikbaar zonder vergoeding door de mutualiteit.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op met Hansoul Stefaan of Ratiocomm en we helpen u met plezier verder.


Stefaan Hansoul
Wagonstraat 6,
2800 Mechelen
België
+32 (0)477675839
zelfmeten-belgie@ratiocomm.org

Ratiocomm BV
Ravenhorsterweg 1A
7581 PB Losser
Nederland
info@ratiocomm.org
+31-53-4788256