Veiligheid (ICE/SOS)

Wanneer u anticoagulantia neemt is het heel belangrijk dat dit geweten is in geval van nood.
Zo kunnen dokters en verpleegkundigen hun behandeling aanpassen. Het gevaar bestaat natuurlijk dat u het bewustzijn verliest en dat je dit niet kenbaar kan maken. Gelukkig bestaan er middelen om dit kenbaar te maken.
Wanneer een zorgverstrekker u bijkomende anticoagulantia zou toedienen kan u gevaarlijke inwendige bloedingen krijgen. Wanneer u hevig bloed weet men ook dat men u misschien vit. K moet toedienen.

Meld aan zoveel mogelijk mensen dat u anticoagulantia neemt. Denk hier aan uw gezinsleden, buren, collega’s, vrienden, leden van een vereniging waarin je actief bent.
Beter teveel informatie dan niet genoeg. 

ICE

ICE staat voor In Case of Emergency. Het is voor zorgverstrekkers heel handig als dit onder u contacten staat in je GSM. Zet gewoon het telefoonnummer van de contacteren persoon (partner, kind, …) onder de vermelding ICE. Het volstaat dan om dit te vinden in uw contactgegevens voor de zorgverstrekker. U kan er ook meerdere invoegen. Zet dan bv ICE1, ICE2.

download

Bij GSM die je zelf blokkeert zodat deze niet gebruikt kan worden zonder wachtwoord kan je een tekst op het scherm laten verschijnen. Bij Android toestellen kan dit onder : Instellingen/vergrendelscherm/gegevens eigenaar.  Zet je naam, ICE en ook meteen de naam van de medicatie dat je slikt.

Persoonlijk heb ik nog een kaartje met de vermelding ICE/SOS met volgende gegevens bij mij GSM gestoken. Naam, ICE, Bloedgroep, allergie en welke medicatie ik slik.

SOS Juwelen

Er bestaan in de handel ook speciale juwelen onder de vorm van armbanden, hangers, kokers, sleutelhangers, … waarin je bovenstaande gegevens ook in kan stoppen.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Deze variëren in prijsklasse en er is ook veel verschil in prijs. Vergelijken is de boodschap.


Antistollingspas

Wanneer men (in Nederland) onder behandeling staat van een trombosedienst kan men deze pas aanvragen. Ook als u anticoagulantia neemt. U kan deze pas aanvragen bij :

Trombosestichting Nederland
Antistollingspas
Antwoordnummer 10099
2250 VB Voorschoten

of op hun website : http://www.trombosestichting.nl

In België is er een vereniging die strijd voor self-monitoring nml. Girtac.
Indien men lid wordt (13€ per jaar) krijgt men een antistollingspas.
Meer info op http://www.girtac.be