1 op 4

Stel je een wachtrij voor. Aan de kassa of in de rij van de bioscoop. 1 mens op vier zal sterven door een aandoening gelieerd aan trombose. Dit zijn de laatste cijfers van de organisatie “World Thrombosis day”. 1 op 4 wereldwijd sterft aan de (on)rechtstreekse gevolgen van trombose. Hoe is het dan mogelijk dat in België zo weinig aandacht aan deze levensbedreigende ziekte wordt gegeven? Wie kan het me zeggen. Het dood meer mensen dan kanker of ongevallen. En het cliché dat alleen mensen trombose krijgen op latere leeftijd, leeft in België nog heel sterk. Jongeren krijgen ook trombose en zeker meisjes die (gratis) de pil voorgeschreven krijgen hebben een verhoogde kans.
Meer aandacht voor de ziekte en een terugbetaling voor een zelfmeet toestel met aanbehoren zou een goede stap in de richting zijn. Elk overlijden door trombose is er 1 teveel.
683e08469d539e6a2a405bbbf10c3cd4